Biyoloji öğrenmek yalnızca doktor olmayı amaçlayanlara değil toplumun tüm kesiminden insanlara hitap edebilir. Ancak öğrenmek ve keşfetmek için büyüleyici ve zaman zaman insanın aklını başından alan içerikler sunmasına rağmen, birçok insan biyolojinin onlar için ne denli çeşitli kariyer yolları açabileceğinin farkında değil.

Biyoloji dersi nedir sorusunun kısa cevabı, 'yaşam bilimi' olarak anılan biyoloji, insanlar, hayvanlar ve bitkiler dahil tüm canlıları araştıran bir bilimdir şeklinde olabilir. Bu nedenle, bir biyoloğun insan vücudunda ve bununla ilişkili yüzlerce rahatsızlıklarda uzmanlaşması gerekmez.

Şayet ilginizi çeken bu ise, o zaman Matematik, Fizik veya Kimya gibi başka bir konunun yanında lise düzeyinde incelenen bu ders, size tıp fakültesinde başarının kapılarını açabilir.

Bilindiği gibi liseden mezun olunca Temel Yeterlilik Testi'ne girmek gerekiyor ve bu testte 20 Fen Bilimleri sorusundan 6'sı biyoloji ile ilgili sorulmakta. İkinci oturumda ise tercih edilecek alana bağlı olarak 13 biyoloji sorusu karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla biyoloji yalnızca sayısalcıları değil eşit ağırlıkçılar ve hatta dilcileri bile ilgilendirip başarılarında kritik öneme sahip olabiliyor. Bu durumda biyoloji özel ders olarak alındığında çok daha büyük kitleye fayda sağlayabilecektir.

Büyüleyici güzellikler öğreten biyoloji dersim
Biyoloji büyüleyici canlılık çeşitlerini ve onların dünyasını öğretir | Visual Hunt

Belirtildiği gibi, biyoloji yalnızca insan vücudunun düzeniyle değil dünyada yaşayan tüm canlılıkla ve canlı sistemi ile ilgilenir. Yani eğer doğa, bahçe, toprak işleriyle ilgiliyseniz biyoloji birçok sorunuza cevap verebilir.

Sizi sadece çevre konusunda eğitmekle kalmaz, aynı zamanda çevreniz hakkında farklı düşünmenizi ve hayatın büyüsünü fark etmenizi sağlar.

Dahası, biyoloji hayvan türlerine odaklanır, nasıl geliştiklerini öğretir, kategorilere böler, hücrelerinin oluşumunun onları bu tür organizmalar olarak nasıl ayırt ettiğini ve nasıl beslendiklerini açıklar.

En iyi Biyoloji öğretmenleri müsait
Sahra
5
5 (15 yorum)
Sahra
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Serkan
5
5 (8 yorum)
Serkan
₺600
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Rümeysa
4,9
4,9 (11 yorum)
Rümeysa
₺200
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Tuna
5
5 (10 yorum)
Tuna
₺200
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Süleyman
5
5 (13 yorum)
Süleyman
₺150
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Muhammed
5
5 (14 yorum)
Muhammed
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Yılmaz
5
5 (10 yorum)
Yılmaz
₺750
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Gülseren
5
5 (10 yorum)
Gülseren
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Sahra
5
5 (15 yorum)
Sahra
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Serkan
5
5 (8 yorum)
Serkan
₺600
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Rümeysa
4,9
4,9 (11 yorum)
Rümeysa
₺200
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Tuna
5
5 (10 yorum)
Tuna
₺200
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Süleyman
5
5 (13 yorum)
Süleyman
₺150
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Muhammed
5
5 (14 yorum)
Muhammed
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Yılmaz
5
5 (10 yorum)
Yılmaz
₺750
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Gülseren
5
5 (10 yorum)
Gülseren
₺500
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Başlayın

Biyoloji Dersi Almak İçin 10 Harika Neden

Bu bilimi öğrenmenin birçok faydası var.

1.Uygulamalı öğrenim metodundan fazlaca yararlanabilirsiniz

Biyoloji dersleri sırasında aktif olmak isteyenler için, gerçekten işe hayran olmalarını sağlayan uygulamalı öğrenmelerden yararlanabilirler. Deneylerden saha gezilerine, bir biyoloji öğrencisi hepsini ilk elden deneyimleyecek!

Özel ders biyoloji deneyleriyle üst seviyeye taşınır
Biyoloji uygulamalı ve bol deneyle öğrenilebilen bir bilim dalıdır. | Visual Hunt

2. En son araştırma yöntemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz

Biyoloji öğrencileri, pratik öğrenmenin yanı sıra, dünya çapında bilim şirketlerinde kullanılan en yenilikçi araştırma yöntemlerinden de yararlanabilirler. Bu özellikle araştırma alanına girmek isteyenler için ilgi çekicidir.

3. Büyük soruları cevaplamak için biyoloji ilkelerini kullanabilirsiniz

Daha önce değinildiği gibi; biyoloji, diğer yaşam bilimleri gibi, öğrencilere spesifik ve kanıtlanmış bilgileri öğretmek için gerçeklerden ve rakamlardan yararlanmaktadır. Bu karmaşık ayrıntı düzeyi, genç bilim insanlarının dünyadaki yerlerini düşünmeye  ve bir dizi teori ve kavramı sorgulamaya başlamasına neden olabilir. Biyoloji, bebeğin rahimde nasıl geliştiği ve DNA'mızın nasıl çalıştığı gibi bu büyük, akıllara durgunluk veren soruları cevaplamaya yardımcı olabilir.

4. Açık bir kariyer yolundan yararlanabilirsiniz

Doğal olarak biyoloji, tıp alanında (diğer bilim temelli konularla birlikte) kariyer yapmanın yanı sıra bir bilim insanı olarak işe öncülük eder. Bununla birlikte,birçok alternatif profesyonel kapı açabilen Biyolojinin ekoloji, deniz biyolojisi, zooloji ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli dalları vardır.

5. Temel yaşam kavramlarını keşfedebilirsiniz

Hepimiz hayatta kalmayı biliyoruz, çünkü bu bizim içgüdümüzdür. Bundan öte; biyoloji, tüm canlı organizmaları gezegenimizde canlı ve başarılı tutan temel olayları ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

6. İnsan vücudu ve nasıl tedavi edildiği hakkında bilgi edinebilirsiniz

Rahim içinde bir fetüsün gelişimini öğrenmenin yanı sıra, biyologlar vücudumuzdaki hücreleri değiştiren diğer faktörleri ve bunların nasıl tedavi edilebileceğini ortaya çıkarabilirler.

7. İnsanların ve dünyanın geri kalanının etkileşimini keşfedebilirsiniz

Bu bilim ile doğanın biyolojik etkileşimlerini keşfedebilirsiniz; çünkü hiçbir canlı organizma, çevre ve diğer organizmalar ile etkileşime girmeden hayatta kalamaz.

8. Çevreyi nasıl koruyacağınızı öğrenebilirsiniz

Bitki örtüsünün ve diğer bitki türlerinin nasıl geliştiğini öğrenerek çevrenizi nasıl daha iyi koruyabileceğinizi anlayabilirsiniz.

9. Diploma alırsınız

Biyolojiyi yüksek düzeyde, örneğin lisans düzeyinde inceleyenler, nitelikleri ve uzmanlıkları için akreditasyon alacaktır. Fen bilimleri mezunları B.Sc. olarak bilinen fen bilimleri lisans diplomasını ve daha sonra yüksek lisansa devam ederlerse M.Sc. olarak bilinen fen bilimleri master diplomasını alırlar.

10. Toplum için önemlidir

Türümüz, hayvanlar ve bitkiler hakkında bildiklerimizin çoğu bilimsel araştırmalardan elde edildi. Bu nedenle, bilim adamları toplumumuz için çok önemlidir. Biyolojik araştırmalar, bu araştırmaları ileriye taşımaya devam edecek ve örnek olarak ölümcül hastalıklara yönelik tedavilerin geliştirilmesine yardımcı olacak genç ve yetenekli biyologlara ihtiyaç duymaktadır.

Nasıl Biyoloji Öğretmeni Bulunur ?

Biyoloji konularında yer alan karmaşık ilkeleri öğrenmek için uğraşın ya da uğraşmayın; özel ders biyoloji alanında alındığı zaman kavramları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir ve notlarınızın yükselmesini sağlayabilir.

Bununla birlikte, sadece nitelikli ve bilgili değil, aynı zamanda kurs yapınıza ve nihayetinde üzerinde çalıştığınız sınavlara aşina olan bir öğretmeni nerede bulabilirsiniz?

Her şeyden önce, lisede sayısaldan mezun komşunuzun ev ödevi gibi basit görevlerde size yardımcı olabileceğini bilmelisiniz, ancak sadece profesyonel bir öğretmen öğrenmenizi kat kat yükseğe taşıyabilir.

Bu nedenle bu konuda öğretmenlik diploması veya sertifikasına sahip birini tercih etmelisiniz. Çünkü öğretmenler yalnızca biyoloji bilgilerine ve konularına değil aynı zamanda müfredata ve öğretim yöntemlerine de hakimdirler; işte bu yüzden okul veya kolejiniz aramalarınıza başlamanız için ideal yerlerdendir.

Fen bilgisi öğretmeninize tanıdığı, size derslerinizde yardımcı olabilecek ve özel ders verebilecek bir biyoloji öğretmeni tanıyıp tanımadığını sorabilirsiniz veya okul arkadaşlarınıza ve onların velisine de danışabilirsiniz çünkü tavsiyeler başlangıç için en iyi adımdır.

Tanıdığınız birine öğretmeniniz olup olamayacağını sormak kötü bir şey değildir ancak uygun niteliklere sahip olduğundan emin olmalısınız. İsteksiz ve kendini geliştirmemiş bir öğretmen yalnızca notunuza değil aynı zamanda değerli paranıza da mal olabilir.

Herhangi bir tavsiye bulamadıysanız ve biyoloji alanında bir öğretmen aramak için interneti araştırmaya karar verirseniz, yalnızca gerekli becerilere sahip adayların orijinal web sitelerine göz attığınızdan emin olun. Sitemiz, Superprof, elbette Biyoloji ve farklı alt kategorileri (Deniz Biyolojisi, Zooloji, Ekoloji, bunlardan sadece birkaçı) dahil olmak üzere çok çeşitli konuları kapsayan eğitimli öğretmenlerin uzun bir listesine sahiptir.

Superprof'un geniş biyoloji özel ders seçenekleri
Superprof, biyoloji de dahil olmak üzere alanında uzman çok sayıda öğretmene sahiptir. | Visual Hunt

Doğru Biyoloji Öğretmeni Nasıl Seçilir ?

Yukarıda önerildiği gibi, hatırlanması gereken ana şeylerden biri, öğretmeninizin eğitim geçmişini her zaman bildiğinizden emin olmanızdır. Örneğin, kimya alanında uzmanlaşmış bir öğretmen biliyorsanız veya bulursanız, büyük olasılıkla sizi biyoloji alanında başarıyla ilerletmek için gereken beceri ve bilgiye sahip değildir.

Referanslar, ortadaki seçenekleri birbirinden ayırt etmek için iyi bir yöntemdir. Birçok deneyimli öğretmen öğretmenlik yaklaşımları hakkında geri bildirim sağlayabilecek kadar öğrenciye ders vermiş olacaktır.

Öğretmeninizi ağızdan ağıza bulduysanız, ona yönlendiren kişiye sorular sorduğunuzdan emin olun ve çevrimiçi bir web sitesi veya profili olup olmadığını öğrenin. Bununla birlikte, çevrimiçi olarak mükemmel gibi görünen öğretmenlerle karşılaşırsanız, incelemelerini okuyun ve herhangi bir anlaşma yapmadan önce onlara bazı sorular sormak için iletişime geçmekten korkmayın.

Sizin ve çalışmalarınız için uygun olduklarından emin olmak için seçtiğiniz adayla röportaj yapmak da iyi bir fikirdir.

Unutmayın ki ivmeyi sürdürmek için 14 yaşından küçükseniz ve üniversite sınavlarına hazırlanmıyorsanız 1, bunun haricinde haftalık en azından 2 saatlik ders almalısınız. Dolayısıyla bulduğunuz öğretmen çok daha az zamana uyum sağlayabiliyorsa, ihtiyaçlarınıza yanıt verecek başka bir öğretmen aramalısınız. Özel ders nispeten kısa vadeli bir süreç olduğundan, uzun vadeli kazanç sağlamak için maksimum etki arayışında olmalısınız.

Son olarak, bir sonraki randevunuzun ekilmesinden daha kötü bir şey olmayabileceğinden, öğretmeninizle iyi bir ilişki kurduğunuzdan emin olmak gerçekten önemlidir. Bu nedenle, kişisel bir öneri ile öğretmen bulmak veya öğretmenle şahsen görüşmenin, eğitime karşı tutumunuz üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.

Biyoloji Özel Derslerinin Ücretleri Ne Kadar ?

Düşündüğünüzün aksine özel dersler ve biyoloji öğretmeni öyle dudak uçuklatan ücretlere sahip olmak zorunda değil. Bu özellikle ebeveynleriniz veya velileriniz sizi finansal olarak destekleyemiyor veya ek dersler için kendiniz ödeme yapmayı kafanıza koymuşsanız güzel bir haber.

Ortalama biyoloji özel derslerinin ücreti 63₺ bandındadır, bunun yanısıra 30₺ ile 130₺ gibi rakamları vermek de mümkündür ancak bu verilen aralıkların altı veya üstü bizi düşündürmelidir.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Puanlayın!

5,00 (1 puanlama)
Loading...

Beste

Jack of all trades master of none. Her an her şey ilgi alanına girmiş olabilir. Bir bakmışsınız ilgi alanından çıkmış. 1 hafta önce toplama bilgisayar kurarken şimdi mantı açmanın inceliklerini öğreniyor olabilir. Bilgi çöplüğü, ilgi alanı tüketicisi.