Ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık dönemlerinde sınavlardan başarı sağlamak için tercih ettiğimiz kurslar, dershaneler, özel etüt merkezleri; öğrencilerin ve ebeveynlerin akademik başarısını sağlamak üzere açılmış eğitim kuruluşlarıdır. Okul haricinde ek bir ders alma ihtiyacı özellikle liselere giriş sınavı ve üniversite sınavı esnasında ortaya çıkıyor. Aileler elbette çocuklarının iyi bir okul kazanması için masraftan kaçınmıyor, çoğu zaman fedakârlık yaparak dershanelere kayıt yaptırıyor. Dershaneler yani etüt merkezleri 10 ila 15 kişilik bazen daha fazla veya az olan öğrenci gruplarıyla birlikte genellikle tüm derslere yönelik eğitimler veriyor. Tıpkı okuldaki sınıf ortamı gibi öğrenciler birlikte dersler görüyor, deneme sınavları oluyor. Bu anlamda etüt merkezinin gruba hitap eden bir eğitim yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Özel ders ise adından da anlaşılacağı üzere kişiye özel, birebir ders ortamını ifade eder. Bir öğrenci ve bir öğretmenin bir araya gelerek yaptıkları derse özel ders denir.

Özel ders mi etüt merkezi mi kıyası yapıldığında aslında bariz biçimde özel dersler ağır basıyor. Çünkü etüt merkezlerinde okuldaki gibi bir sınıf ortamı oluştuğundan öğrenciler ders esnasında odağını kaybedebiliyor. Etüt arkadaşlıklarının oluşması, derse ayrılacak zamanı engelleyebiliyor. Öte yandan okulda nasıl bir öğretmen genele hitap edip dersi anlatıyorsa etütlerde de benzeri oluyor. Yani öğrenci anlatılan konuyu çepeçevre anlamadıysa, aklına takılan bir şey olduysa sormaktan çekinebiliyor. Neticede etütte diğer öğrenciler de var ve çoğunluk anladıysa anlamayan öğrenci sonra hocaya sorarım, öğrenirim mantığıyla hareket edip dersi anlamadan tamamlayabiliyor. Özel ders bu anlamda mükemmel sonuç verir. Özel öğretmen, öğrencisi anlayana kadar defalarca anlatır, farklı yöntemler kullanır, öğrencinin anlaması için çaba harcar. Özel dersin bir diğer avantajı ise; öğrenci tek bir dersi komple almak zorunda değildir. Eksik olduğu derslerin eksik konularına odaklanıp eğitim alabilirler.

Öğrencilerin gerçekten derse odaklanıp, eksik olduğu konularda okula veya sınava yönelik sistemli bir hazırlık yapabilmesinde özel dersin etkisi büyüktür. Özel ders almak ders haricinde öğretmene sınava, üniversiteye dair sorular sorulabilir. Öğrenci geleceğini de doğrudan iletişim kurabildiği öğretmeninden öğrenebilir. Özel ders almanın faydaları şüphesiz öğrencinin sınav sonuçlarına etki eder.

En iyi öğretmenler müsait
Ogun
5
5 (10 yorum)
Ogun
₺260
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Mert
5
5 (8 yorum)
Mert
₺400
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Kübra
5
5 (3 yorum)
Kübra
₺300
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Ogun
5
5 (10 yorum)
Ogun
₺260
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Mert
5
5 (8 yorum)
Mert
₺400
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Kübra
5
5 (3 yorum)
Kübra
₺300
/saat
Gift icon
İlk ders ücretsiz!
Başlayın

Bu yazıyı beğendiniz mi? Puanlayın!

5,00 (1 puanlama)
Loading...

Seda

Spor yapmayı, film izlemeyi seven; farklı bir kültürü keşfederken ilk yemeklerini deneyen bir çevirmenim.