Mükemmel
yorum Trustpilot'ta

En iyi tarih özel ders öğretmenleri

Daha fazla öğretmen gör

5 /5

Ortalama 5 değerlendirmeli ve en az 894 yorumlu star öğretmenlerimiz.

72 ₺/saat

En iyi ücretler: İlk dersini ücretsiz veren öğretmen oranımız %100 ve saatlik ortalama ₺72

1 saat

Şimşek gibi hızlı öğretmenlerimiz genellikle 1 saat içinde cevap verir.

Öğrenmek hiç bu kadar
kolay olmadı

2. dersleri derslerinizi planlayın

İhtiyaçlarınızı ve müsait zamanlarınızı belirlemek için Tarih öğretmeninizle iletişim kurun. Derslerinizi planlayın ve mesaj kutunuzdan güvenli bir şekilde ödeyin

3. Sosyal ve insani bilimler alanında yeni deneyimler edinin

İnanılmaz Öğrenci Pass size 1 yıl boyunca öğretmenlere, eğitmenlere, atölyelere sınırsız erişim sağlar. Mükemmel insanlarla yeni hobiler keşfetmek için 1 yıl.

Sıklıkla sorulan sorular:

💰Tarih dersi fiyatı saatlik ortalama ne kadar?

Tarih dersi fiyatı saatlik ortalama 72 TL.

Bu ücret birçok kritere göre değişmektedir: 

  • tarih öğretmeninin deneyimi
  • ders mekanı (online veya evde) ve konumunuz
  • derslerin süresi ve sıklığı

Öğretmenlerin %97'si tüm öğrencilere ilk derslerini ücretsiz veriyor.

Yakınlarınızdaki öğretmenlerin ücretlerini öğrenin.

💡 Neden Tarih dersleri almalıyım?

Özel ders hocası ile Tarih dersleri alarak kendinizi daha hızlı geliştirebilirsiniz. 

Öğretmeninizi seçip derslerinizi evde veya uzaktan işleyebilirsiniz! 

Derslerinizi planlamak için güvenle birbirinizle iletişime geçin. 

Milyonlarca mükemmel öğretmen arasından size en uygununu arama motorumuzla bulabilirsiniz.

1 tıkla aramanızı gerçekleştirin.

💻 Tarih online dersleri almak mümkün mü?

Tarih öğretmenlerinin çoğu 

online dersleri veriyor.

Online Tarih dersi verenlerin ilanlarını görmek için arama motorumuzdan "webcam" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

🎓Tarih dersi vermek için kaç öğretmen müsait?

7799 tarih öğretmeni tarih dersi vermeye hazır.

Profillerini inceleyip ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

7799 ilandan istediğiniz öğretmeni bulun.

✒️ Tarih öğretmenlerimize yorumlar nasıl?

With the number of notes 894, students gave teachers an average of 5 out of 5.

Bu görüşler, şehrindeki öğrencilerinin ile platformumuzdaki deneyimlerinden  geliyor ve öğretmenlerin ciddiyetini kanıtlar niteliktedir. Topluluk tarafından onaylandıkları için daha da değerlidirler ve öğrencilerinden olumlu geri bildirimler alan öğretmenlerin kalitesini vurgularlar.

If you have any problems with your lessons, our customer services are at your service to find the fastest solution (every weekday by phone or e-mail).

You can review students' comments for teachers in each field  .

Tarih öğrenmek mi istiyorsunuz?

En iyi Tarih öğretmenlerimiz sizin için hazır!

Daha fazla öğretmen gör Başlayın

dersiniz için temel bilgiler dersleri

✅ Ortalama fiyat :₺72/saat
✅ Cevap süresi :1saat
✅ Müsait öğretmenler :7799
✅ Ders şekli :Yüz yüze veya online

Tarih dersinde desteğe ihtiyacınız varsa tarih hocası seçeneklerimizden yardım almanız size çok şey kazandıracaktır

Anadolu ve Türk Tarihi Bilmenin Önemi

Tarih bilmek, her ulusun olmazsa olmazları arasında yer alır. Tarih bilgisi, daha çok küçük yaşlardan itibaren okulda gördüğümüz derslerle bize öğretilir. Tarih, toplumları şekillendiren olayların yine topluma anlatılması ile ortak bir bilinç oluşturur. Tarih ülkemizde de bu bilinçle öğretilmektedir. 1. sınıftan üniversite bitene kadar tarih dersleri hayatımızda yer alır.

Tarih dersi, bize yaşadığımız topraklarda daha önce kimlerin yaşadığını, nasıl yaşadığını gösterir. Örneğin ilk insanlar hangi bölgelerde yaşamıştır sorusu gibi merak edilen sorular tarih derslerinde cevaplanabilir. Sadece ilk insanlar değil, onları takiben insanların karanlık çağlardan ilk çağlara geçmesiyle, geçmişteki insanların kültürleri hakkında da pek çok bilgi ediniriz. Geçmişteki insanlar nerede şehir kurmuşlar, şehirleri nasılmış, ne yerler ne içerlermiş, neye inanırlarmış veya toplumsal hayatta neler oluyormuş gibi birçok soru tarih derslerinde detaylıca cevaplanır.

Türkiye, tarih anlamında oldukça zengin bir ülkedir. Anadolu, çok eski tarihlerden beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış yerlerden biridir. Türkiye’nin her bölgesinde farklı tarihlerden katman katman tarihe ulaşmak mümkündür.

Anadolu, taş devrinden itibaren itibaren (bildiğimiz kadarıyla) toplu insanların yerleşim yeri olmuştur. Anadolu’da taş devrinden Yontma taş devri döneminde Göbeklitepe, Karain, Beldibi, Belbaşı yerleşim yerleri, bu dönemin ilk örnekleri arasında yer alır.

Sonraki dönem olan cilalı taş devri de Anadolu’da toplulukların yoğun olarak bulunduğu bir dönemdir. Bu topluluklara Hacılar, Yumuktepe, Çatalhöyük, Çayönü örnek olarak gösterilebilir. Türkiye’de işte böyle eski uygarlıklar bulunur.

Devam eden dönemde Anadolu’da tunç çağında da çok farklı medeniyetler yaşamıştır. Anadolu Tunç çağı imparatorlukları tüm Anadolu’da çeşitli sayıda ve tarih aralıklarında yaşamıştır. Tunç çağı Anadolu’da milattan önce 4. yüzyılda başlamıştır. Anadolu’da Tunç çağı boyunca yaşayan uygarlıklar arasında Asurlular ve Hititler örnek gösterilir.

Sonrasında gelen demir çağı boyunca Anadolu’da Hititler’in de parçalara ayrılmasından sonra Anadolu’ya yeni uygarlıklar kuruldu. Bunlar arasında Frigler bulunur. Frigler Anadolu’ya Balkanlar’dan göçüp başkent olarak Gordion şehrini kullanmışlardır.

Sonrasında gelen Klasik Antik Dönemde Anadolu’da Lidyalılar yaşamıştır. Hepimizin bildiği üzere, Lidyalılar parayı icat eden uygarlıktır. Lidyalılar’ın batı Anadolu’da özellikle Ege kıyılarında yaşanış oldukları bilinmektedir. Lidyalılar ticarette önemli rol oynamışlar ve Anadolu’da ticari hayatın gelişmesine önemli katkı sağlamışlardır. Bu dönemde aynı zamanda denizcilikte önemli bir yer edinmiş İyonyalılar da yaşamıştır. İyonyalılar Akdeniz ve Ege arasında yaşamış ve denizcilikte Anadolu’nun en gelişmiş uygarlığı konumunu almışlardır.

Lidyalılar ve İyonyalılar, Ahameniş İmparatorluğu tarafından yıkılmıştır. Ahameniş İmparatorluğu ile Anadolu’da Pers hakimiyeti hüküm sürmüştür. Ahameniş İmparatorluğu sadece birkaç yüzyıl dayanabilmiştir.

Sonrasında, Büyük İskender’in sahneye çıkışıyla Persler Anadolu’dan kovulmuştur. Persler’e karşı savaşan Büyük İskender, Lidya, İyonya ve Kilikya gibi yerlerden Persler’i atarak Anadolu hakimiyetine oturmuştur. Böylelikle Anadolu’da Helenistik dönem başlamıştır. İskender İmparatorluğu, Anadolu’da derin izler bırakmıştır.

Büyük İskender İmparatorluğu’nun yıkılmasıyla zamanla ortaçağa girilmiştir. Ortaçağa damgasını vuran imparatorluk Roma İmparatorluğu olmuştur. Batı Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma İmparatorluğu olarak ikiye ayrılan imparatorluğun Anadolu toprakları Doğu Roma İmparatorluğu hakimiyeti altında kalmıştır. Doğu Roma İmparatorluğu, Anadolu’da uzun süre etkisini gösteren imparatorluklardan biri olmuştur. Günümüzde hala pek çok şehrimizde Doğu Roma İmparatorluğu, diğer adıyla Bizans İmparatorluğu kalıntılarına rastlamak mümkündür.

Hepimizin bildiği üzere, Türkler’in Anadolu’ya girişi ünlü Malazgirt savaşı ile 1071 yılında gerçekleşmiştir. Malazgirt Savaşı ile Anadolu’da uzun süre hüküm süren Türkler, Büyük Selçuklu devleti, komşularıyla yaşanan savaşlar ve iç ayaklanmalar sonucu kendiliğinden sona ererek  Harzemşahlar hakimiyeti altına girmiştir.

Anadolu’da Türk Beylikleri bir süre kendi içlerinde ve birbirlerinden bağımsız olarak varlıklarını sürdürmüşlerdir. Anadoludaki Türk Beylikleri listesini yapacak olursak şöyle bir sıralama oluşturabiliriz:

Karamanoğlu Beyliği

İnançoğulları Beyliği

Germiyanoğulları Beyliği

Eretna Beyliği

Danişmendoğulları Beyliği

Çaka Beyliği

Aydınoğlu Beyliği

Alaiye Beyliği

Tekeoğulları Beyliği

Saltuklu Beyliği

Ramazanoğulları Beyliği

Menteşe Beyliği

Karesi Beyliği

Kadı Burhaneddin Ahmed Devleti

İnaloğulları Beyliği

Eşrefoğulları Beyliği

Dulkadiroğlu Beyliği

Çobanoğulları Beyliği

Candaroğulları Beyliği

Artuklu Beyliği

Ahlatşahlar Beyliği

Saruhanoğulları Beyliği

Sahipataoğulları Beyliği

Pervaneoğulları Beyliği

Mengüçlü Beyliği

Hamidoğulları Beyliği

Bu beylikler Anadolu’da uzun süre birbirlerinden bağımsız olarak var olmuşlardır.

Türklerin Anadolu’ya asıl hakimiyeti Osmanlı İmparatorluğu ile gerçekleşmiştir. Osmanlı İmparatorluğu, Osmanoğulları Beyliği tarafından kurulmuştur. Osmangazi, ilk olarak Bursa bölgesinde gelişim göstermiştir. Bu yüzden imparatorluğun ilk başkenti Bursa olmuştur. Osman Bey ve devamında Orhan Bey ile Bursa alınıp başkent yapılmıştır.

Osmanlı temel olarak dönemden oluşmaktadır. Kuruluş dönemi, Yükselme dönemi, Duraklama dönemi ve Dağılma dönemi.

Osmanlı’nın kuruluş dönemi Bursa’nın alınması ile başlarken, yükselme dönemi İstanbul dönemi ile başlamaktadır. İstanbul’un fethi 1453’te Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleştirilmiştir.

Dağılma döneminin sonlarına doğru birinci dünya savaşı sonrası iyice yıpranan Osmanlı Devleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş savaşı sonrası yıkılmış ve yerine Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Cumhuriyet tarihi işte bu şekilde 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin kurulmasıyla başlamıştır.

Tarih dersleri tüm eğitim hayatımız boyunca bu şekilde saydığımız konular detaylıca incelenerek devam etmektedir. Peki tarih eğitimi ülkemizde nasıl ilerlemektedir?

İlkokul’dan Lise ve Üniversiteye Tarih Dersleri

Tarih dersleri eğitim hayatımızın büyük bölümünde yer kaplar. İlkokuldan üniversiteye tarih dersleri temelden yetişkinliğe kadar eğitim hayatımızda yer alır. Tarih dersleri ilkokulda hayat bilgisi dersi altında daha çok temel cumhuriyet öğretilerinin kazandırılması ile öğretilmeye başlanır. Önemli milli günler ile İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe gibi temel ögeler öğretilerek hayat bilgisi dersleri başlar.

İlkokuldaki hayat bilgisi derslerini ortaokulda sosyal bilgiler dersleri takip eder. Sosyal bilgiler dersleri, tarih alanında önemli bilgiler barından ve yine daha çok temel tarihi bilgilerin verildiği konular içerir. Sosyal bilgiler dersi sadece tarih değil, bağlantılı pek çok konuyu içerir. Yine de tarih konuları sosyal bilgiler derslerinin en önemlileri arasında yer alır. Tarih konuları ortaokulda bilhassa LGS soruları için oldukça önemlidir. LGS sosyal bilgiler konuları arasında ortaokulda gördüğümüz tarih dersleri de yer alır.

 

Ortaokuldan sonra tarih derslerinin daha ayrıntılı şekilde işlendiği lise gelir. Lise tarih dersleri tüm lise yaşantısı boyunca zorunludur. Lise öğrencileri itiraf etmek gerekirse tarih derslerini sıkıcı bulabilir. Tarih dersleri oldukça sözel bir ders olup çok fazla okuma ve ezber yapma gibi şeyler gerektirebilir. Tarih dersleri Çoğu zaman zor olmasa da, ezber yapma problemi yaşayan öğrenciler için zorlayıcı olabilir. Tarih dersleri ezber yapmayı seven ve bu konuda zorlanmayan öğrenciler için oldukça başarılı olabilecekleri bir ders olabilir. Bir de tarih okumayı seviyorsanız sizden iyisi yok!

 

Lise tarih dersleri en çok 9. ve 10. sınıfta önemlidir dersek yeri olur. 9. sınıf ve 10. sınıf tarih dersleri tüm lise öğrencilerine eşit bir şekilde gösterilmektedir. Lisede alan seçimi 10. sınıf sonunda gerçekleştiği için ilk iki yıl alan seçmeksizin öğrenciler tüm temel dersleri birlikte görür. TYT sınavında da bu konulardan sorumlu olurlar. Açılımı Temel Yeterlilik Testi olan TYT sınavı, 9. ve 10. sınıf TYT konularını da içerir. TYT tarih soruları en çok sözel, dil bölümü ve eşit ağırlık bölümlerindeki öğrencilere puan getirse de sayısal öğrencilerinin de ihtiyacı vardır.

 

Böyle bir ihtiyaçtan dolayı size TYT tarih konuları listesini hazırladık:

  • Tarih Bilimine giriş
  • Türk dış ticaret
  • Atatürkçülük ve Atatürk ilkeleri
  • TBMM dönemi
  • Türk inkılabı
  • Kurtuluş savaşında cepheler
  • Milli mücadeleye hazırlık dönemi
  • Dünya Savaşı
  • Yüzyıl başlarında Osmanlı Devleti
  • En uzun yüzyıl
  • Yakın ve yakın çağda Avrupa tarihi
  • Yüzyılda değişim ve diplomasisi
  • Arayış yılları 17.yüzyıl
  • Osmanlı kültür ve medeniyeti
  • Yeniçağ Avrupası
  • Dünya gücü Osmanlı Devleti
  • Beylikten devlete
  • Türkiye tarihi
  • Türk İslam devleti
  • Eski Türk tarihi
  • Uygarlığın doğuşu ve ilk uygarlıklar

TYT sınavı elbette tek başına yeterli değildir. Öğrencilerin alan bilgilerini ölçmek için TYT sonrası girilen bir de AYT sınavı bulunmaktadır. Açılımı Alan Yeterlilik Testi olan AYT sınavı öğrencilerin 11. ve 12. sınıfta gördükleri alan dersleri ağırlıklı soruları içerir. Lise sözel bölümü öğrencileri bu yüzden AYT sınavında lise baştan sona kadar gördükleri tüm tarih konularından sorumlu tutulur. Bu yüzden yoğun bir çalışma gerektirir. AYT tarih soruları ezberi güçlü olan ve olaylar arası neden sonuç ilişkisi kurabilen öğrenciler için çözümü kolay olacaktır.

 

Peki AYT tarih konuları nelerdir hep beraber bakalım:

  • Türklerde sanat
  • Türklerde ekonomi
  • Türklerde toplum yapısı
  • Küreselleşen dünya
  • Soğuk savaş dönemi
  • Yüzyılın başlarında dünya
  • Atatürk dönemi Türk dış politikası
  • Türk inkılabı
  • Türklerde eğitim
  • Türklerde hukuk
  • Türklerde devlet teşkilatı
  • Yumuşama dönemli ve sonrası
  • İkinci dünya savaşı
  • Atatürk'ün ölümü
  • Atatürkçülük ve Atatürk ilkeleri
  • Kurtuluş savaşında cepheler
  • 1881den 1919a Mustafa Kemal
  • Milli mücadelenin hazırlık dönemi
  • Osmanlı kültür ve medeniyeti
  • En uzun yüzyıl (1800-1922)
  • Avrupa ve Osmanlı Devleti (18. Yüzyıl)
  • Arayış yılları (17. Yüzyıl)
  • Beylikten devlete (1300-1453)
  • Dünya gücü: Osmanlı Devleti (1453-1600)
  • Türk İslam devletleri
  • Türkiye tarihi
  • İlk Türk devletleri
  • İslam tarihi ve uygarlığı
  • Tarih Bilimine giriş
  • Uygarlığın doğuşu ve ilk uygarlıklar

Sınavlarda çıkacak diğer ders sorularınında düşündüğümüzde, tarih derslerinde çok iyi olmayan öğrenciler ek yardıma ihtiyaç duyabilir. Özellikle lise son sınıfta pek çok konu unutulmuş olduğu için TYT sınavı hazırlığı çok daha sıkı bir şekilde gerçekleşmektedir. Olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kuramayan öğrenciler TYT tarih testleri çözerken çok fazla yanlış yapabilir. Bu durum, öğrencilerin cesaretini kırabilir. Halbuki iyi bir öğretmenle tarih soruları ve tarih dersleri ile alakalı eksiklerinizi ve kafanıza takılanları sorup daha güvenle ilerleyebilirsiniz. Okulda ve etüt merkezlerinde tarih dersleri sınıf ortamında her zaman ilgi çekici veya size özel olmayabilir. Bu durumda soru sormaya çekinebilirsiniz veya kendinizi motive hissetmeyebilirsiniz. Sizi takip edip sorularda yaptığınız hatalardan eksiklerinizi görecek ve tarih derslerini ilgili çekici hale getirecek bir öğretmene ihtiyacınız olacaktır.

 

Superprof ile Tarih Hocası Bulup Tarih Dersleri Almak

Tarih özel ders öğretmeni, okulda veya etüt merkezindeki tarih derslerinden istedikleri verimi alamayan öğrenciler için çok iyi bir çözüm olacaktır.

 

Tarih dersleri sırasında özellikle sıkılan bir öğrenciyseniz, sizi derse yöneltecek ve dikkatinizi dağılmasını önleyecek bir tarih öğretmeni büyük bir fark yaratacaktır. Aynı zamanda tarih özel ders tamamen ve sadece sizin öğrenme şeklinize ve eksiklerinize göre şekilleneceği için ilerleme kaydetmeniz daha hızlı olacaktır.

 

Tarih özel ders hocası size devamlı olarak kendinizi geliştirecek tarih ödevleri veya tarih testleri vererek kademeli olarak soruları çözmeye başlayıp olaylar arasında nedensellik ilkesi üzerinden ilerleme becerisini size kazandıracak ve böylelikle sorularda yanlış yapma oranınızı minimuma indirmeyi hedefleyecektir. Çok kısa süre, örneğin bir iki ders sonrasında, testlerdeki yanlış sayınızın azaldığını görünce siz de inanacaksınız.

 

Superprof’ta binlerce tarih öğretmeni seçeneği ile siz de özel ders alabilirsiniz. Her deneyim ve eğitim seviyesinden tarih öğretmeni Superprof’ta profil bulundurur. Arama motorunda hızlıca tarih dersi aratarak tüm Türkiye’de binlerce tarih öğretmenini birkaç tıklama ile görüntülemek mümkündür. Superprof’ta tarih öğretmenleri profillerinde eğitimleri, ders işleme şekilleri, deneyimleri, dersleri nerede verdikleri (online veya evinizde), saatlik ders fiyatları gibi bilgileri bulundururlar.

 

Superprof’ta tarih özel ders fiyatı saatlik ortalama 52 TL. Tarih dersi alırken belirli bir bütçeniz var ise, bu durumda arama sayfasında aramanızı bütçenize göre filtreleyebilirsiniz. Böylelikle sadece bütçenize uyan tarih hocaları listesine ulaşabilirsiniz. Superprof’ta tüm öğretmenler saatlik ders ücretlerini bağımsız olarak belirledikleri için çok çeşitli fiyat seçeneğiniz bulunacaktır.

 

Superprof’ta tüm Türkiye’den öğretmenlerden özel ders alma seçeneğiniz bulunur. Böylelikle binlerce öğretmen havuzundan gerçekten size uyan bir öğretmen bulma şansınız da büyük oranda artar.

Ne öğrenmek istersiniz?