Mükemmel
yorum Trustpilot'ta

En iyi fen bilimleri özel ders öğretmenleri

Daha fazla öğretmen gör

5 /5

Ortalama 5 değerlendirmeli ve en az 2967 yorumlu star öğretmenlerimiz.

104 ₺/saat

En iyi ücretler: İlk dersini ücretsiz veren öğretmen oranımız %100 ve saatlik ortalama ₺104

2 saat

Şimşek gibi hızlı öğretmenlerimiz genellikle 2 saat içinde cevap verir.

Öğrenmek hiç bu kadar
kolay olmadı

2. dersleri derslerinizi planlayın

İhtiyaçlarınızı ve müsait zamanlarınızı belirlemek için Fen bilimleri öğretmeninizle iletişim kurun. Derslerinizi planlayın ve mesaj kutunuzdan güvenli bir şekilde ödeyin

3. Akademik bilimler alanında yeni deneyimler edinin

İnanılmaz Öğrenci Pass size 1 yıl boyunca öğretmenlere, eğitmenlere, atölyelere sınırsız erişim sağlar. Mükemmel insanlarla yeni hobiler keşfetmek için 1 yıl.

Sıklıkla sorulan sorular:

💰Fen bilimleri dersi fiyatı saatlik ortalama ne kadar?

Fen bilimleri dersi fiyatı saatlik ortalama 104 TL.

Bu ücret birçok kritere göre değişmektedir: 

  • fen bilimleri öğretmeninin deneyimi
  • ders mekanı (online veya evde) ve konumunuz
  • derslerin süresi ve sıklığı

Öğretmenlerin %97'si tüm öğrencilere ilk derslerini ücretsiz veriyor.

Yakınlarınızdaki öğretmenlerin ücretlerini öğrenin.

💡 Neden Fen bilimleri dersleri almalıyım?

Özel ders hocası ile Fen bilimleri dersleri alarak kendinizi daha hızlı geliştirebilirsiniz. 

Öğretmeninizi seçip derslerinizi evde veya uzaktan işleyebilirsiniz! 

Derslerinizi planlamak için güvenle birbirinizle iletişime geçin. 

Milyonlarca mükemmel öğretmen arasından size en uygununu arama motorumuzla bulabilirsiniz.

1 tıkla aramanızı gerçekleştirin.

💻 Fen bilimleri online dersleri almak mümkün mü?

Fen bilimleri öğretmenlerinin çoğu 

online dersleri veriyor.

Online Fen bilimleri dersi verenlerin ilanlarını görmek için arama motorumuzdan "webcam" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

🎓Fen bilimleri dersi vermek için kaç öğretmen müsait?

21168 fen bilimleri öğretmeni fen bilimleri dersi vermeye hazır.

Profillerini inceleyip ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

21168 ilandan istediğiniz öğretmeni bulun.

✒️ Fen bilimleri öğretmenlerimize yorumlar nasıl?

With the number of notes 2967, students gave teachers an average of 5 out of 5.

Bu görüşler, şehrindeki öğrencilerinin ile platformumuzdaki deneyimlerinden  geliyor ve öğretmenlerin ciddiyetini kanıtlar niteliktedir. Topluluk tarafından onaylandıkları için daha da değerlidirler ve öğrencilerinden olumlu geri bildirimler alan öğretmenlerin kalitesini vurgularlar.

If you have any problems with your lessons, our customer services are at your service to find the fastest solution (every weekday by phone or e-mail).

You can review students' comments for teachers in each field  .

Fen bilimleri öğrenmek mi istiyorsunuz?

En iyi Fen bilimleri öğretmenlerimiz sizin için hazır!

Daha fazla öğretmen gör Başlayın

dersiniz için temel bilgiler dersleri

✅ Ortalama fiyat :₺104/saat
✅ Cevap süresi :2saat
✅ Müsait öğretmenler :21168
✅ Ders şekli :Yüz yüze veya online

Fen bilimleri dersinde desteğe ihtiyacınız varsa fen bilgisi öğretmeni ile yardım almanız size çok şey kazandıracaktır

Superprof Aracılığıyla Fen Bilimleri Özel Dersi Almak

Fen bilimleri hayatın her alanında farkında olmasak da yararlandığımız bir alandır. İşe geç kaldığınızı hayal edin, masanın üstünde halen çok sıcak olan bir çay var ve bu çayın daha hızlı bir şekilde soğumasını istiyorsunuz. Ne yaparsınız? Genelde bu soruya büyük bir çoğunluk çayın biraz daha soğuması için “üflerim” şeklinde yanıt verecektir. Oysa bundan daha iyi bir cevap vardır: çayı bir tabağa boşalttıktan sonra üflemek!

 

Üstteki iki cevap da sorununuza bir çözüm teşkil etse de çayı bir tabağa boşaltıp üflemek daha işe yarar bir çözümdür. Bu da bir soğukluğa maruz kalan yüzey bölge ne kadar genişse maddenin o kadar hızlı soğumasından kaynaklanır. Yani bilim böyle söylüyor! İşte size fen bilimlerini en iyi şekilde alanında uzman ve profesyonel bir öğretmenden öğrenebilmeniz için bir fırsat! Biz Superprof olarak fen bilimlerinin öneminin üzerinden geçtikten sonra bu alanda iyi bir öğretmenden özel ders almanın avantajlarından da bahsedeceğiz.

 

Fen Bilimleri Neden Önemlidir?

Fen bilimlerinin önemine geçmeden önce “fen”in ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlamak önemlidir. “Fen” kelimesi çoğu yerde “fizik, kimya, matematik ve biyolojiye verilen ad” olarak geçer. Aynı zamanda “bilgi, bilim” anlamında da kullanılır. Fen, canlıların doğasına katkıda bulunabilecek bilimsel işlevleri bir amaç doğrultusunda gözler önüne seren bilimsel kurgulardır. Fen bilimleri de doğadaki ve hatta evrendeki olayları verilerle ve bilimsel kanunlarla açıklamaya çalışır. Deneye ve gözleme dayanır. Bu sebeple sistematik bilgiler bütününden oluşur.

 

Çocukluğunuzu bir hatırlayın. Fen bilgisi dersine bakış açınız nasıldı? Ya da etrafınızda bir ilkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi varsa onların hiç fen bilgisi dersinin zorluğundan bahsettiğine şahit oldunuz mu? Eminiz ki olmuşsunuzdur! Öğrencilerin genelde zorlandıklarını belirttikleri dersler fen bilimlerinin alanlarıdır. Bunun en büyük nedenlerinden biri fen bilimlerinin sosyal bilimlere oranla çok daha objektif olmasıdır. İnsanlar genelde ucu açık ve yorumlanmaya müsait konularda tartışırken kendilerini daha rahat hissedebilirler. Bu konularda bir sınava girildiğinde daha kolay ve kendine güvenerek yazabilmek görece mümkündür. Tarih alanından örnek verelim.

 

Tarih biliminin yorumlanması her ülkenin kendisine ait milli değerlerine bağlı olarak değişir. Kişinin çıkarım yapabilmesi görece daha kolaydır. Fen bilimleri içinse üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olması ispat edilebilir bir bilgidir. Bununla birlikte, şu an ülkemizde yapılan lise ve üniversite sınavlarında fen bilimleri çok büyük bir yere sahiptir. Örneğin, LGS (Lise Geçiş Sınavı) için sayısal bölümde Matematik için 20 soru, Fen Bilimleri için 20 soru vardır.

 

YKS için fen bilimleri de yine oldukça önemlidir. YKS iki oturumdan oluşan bir sınavdır. İlk oturum olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) için 40 Temel Matematik ve 20 tane de Fen Bilimleri sorusu sorulur. Fizik ve Kimya için ayrı ayrı 7 soru sorulurken, Biyoloji için 6 soru bulunmaktadır. YKS’nin ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testleri) içinse 40 soruluk bir Fen Bilimleri testi bulunmaktadır. Bu testte sorular Fizik için 14, Kimya için 13 ve Biyoloji için 13 olacak şekilde dağılmıştır.

 

Özel bir Fen Bilimleri Öğretmeniyle Çalışmanın Avantajları

Daha önce de söylediğimiz gibi, aslında günlük hayatta farkında olmadan fen bilimleriyle açıklanabilecek birçok olaya şahitlik ediyoruz. En basitinden bir şeyi temizlemek için elimizin hemen suya gitmesi! İçerdiği asimetrik moleküller sayesinde suyun iyi bir temizleyici olduğunu bilmeden suyu temizlemek için kullanıyoruz.

 

Fen bilimlerini öğrencilerin gözünde daha az kolay hale getirmek için yararlanılabilecek çoğu şey doğada ve gündelik hayatta bizi sunulmuş halde. Önemli olan öğrenciye bunları başarılı bir şekilde aktarabilmek ve ezber yöntemiyle değil gerçekten anlayabileceği ve olayları kavrayabileceği şekilde gösterebilmek. Tabii, fen bilimleri her ne kadar çoğunlukla somut ve objektif de olsa bu alanda da eleştirel düşünme yeteneğinin gerekliliğinden bir şey kaybettirmiyor!

 

Superprof olarak fen bilimlerinin doğayı ve varlığımızı anlamamızda oldukça yararlı olduğunu düşündüğümüz kadar bu alanda öğretmenin önemini de vurguluyoruz. Belirttiğimiz gibi fen bilimleri sosyal bilimler gibi ucu açık ve değerlere göre değişen sübjektif bir alan değildir. Bu da öğrencinin fen bilimlerini kavrayabilmesi için gözüyle görmesini, denemesini ve bu şekilde kavramasını gerektirir. Yani deneyin ve deneyler fen bilimlerinde oldukça mühimdir. Bununla birlikte bir fizik kanununu anlatırken ya da dünyanın şeklinin neden geoit olduğunu anlatmaya çalışırken yapılan birçok deney vardır. Bunların birçoğu laboratuvar ortamında yapılabilecekmiş gibi görünse de pratik bir öğretmen ev içerisinde gayet kolay ulaşılabilecek malzemeler kullanarak da mucizeler yaratabilir. Burada önemli olan kullanılan malzemelerin son model laboratuvar malzemeleri olması değil eldeki malzemelerle de öğrenciye konuyu örneklendirebilmektir.

 

Superprof aracılığıyla hizmet vermekte olan fen bilimleri öğretmenlerinin hepsi tecrübeli ve konuya hâkim insanlardır. Tabii ki bir kursa yazılmak ya da grup dersleri almak gibi seçenekleriniz de var. Biz size özel ders almanın en azından ilk etapta çok daha doyurucu olduğunu söylüyoruz. Bunun nedeni, öğretmeninizin bütün ilgisinin yalnızca sizin üzerinizde olması ve bu sayede herhangi bir eksiğinizde duruma hemen müdahale edebilmesidir. Bununla birlikte tabii ki bazı öğrenciler soru sorarken kendilerini kötü hissedebilirler ya da soru sormak onlar için utanç verici bir duruma dönüşebilir, özellikle de derste yalnızca kendileri yoksa!

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi fen bilimleri çoğunlukla objektif ve kanıtlanmış bilgiler bütünüdür. Dolayısıyla herhangi bir olguyu anlamadığınızda ya da mantığını kavrayamadığınızda üzerine tahmin yürütmesi ya da yorum yapabilmesi sosyal bilimler alanındaki kadar kolay değildir, en azından bazı öğrenciler için. Bu sebeple, anlamadığınız yerde direkt öğretmeninize anlamadığınızı belirtip, soru sorabilmek çok önemlidir. Öğretmeniniz soruyu cevaplandırdıktan sonra siz farkında olmadan aslında anlamlandıramadığınız olgunun temelini fark edecek ve o noktaya yoğunlaşarak dersi yönetecektir.

 

Bununla birlikte eleştirel düşünme yeteneğinizi de geliştirmeye çalışacak ve dersi içselleştirmeniz için size yol gösterecektir.  Kurslarda ve grup derslerinde her bir öğrenciye yönelik bireyselleşmiş şekilde dersi şekillendirmek pek de mümkün değildir. Artı olarak, öğrencinin sınav sonuçlarını takip edip bunu bir grafik üzerinde yorumlamak da öğrenci gelişimini takip etmek bakımından oldukça mühim bir şeydir.

 

Size En Yakın Öğretmeni Bulun

An itibariyle Türkiye’de Superprof üzerinden hizmet vermekte olan 7963 öğretmen vardır. Bu yazıyı okuduğunuz zamana göre bu sayı daha da artacaktır. Öğretmenlerimiz matematik, kimya, fizik ve biyoloji alanlarında ayrı ayrı uzmanlaşmış olsalar da çoğunlukla birçoğu fen bilimlerinin birden fazla dalına hakimdirler. Örneğin, sizin kimya dersiyle ilgili büyük sıkıntılarınız vardır ve spesifik olarak bu alanda uzmanlaşmış bir öğretmenden özel ders almak istiyorsunuzdur, öğretmeniniz yüksek ihtimalle matematik, fizik ve biyoloji alanlarında da soracağınız temel sorulara cevap verebilecek yetkinlikte olacaktır.

 

Bu alanda yüksek lisansı ya da doktorası bulunan, formasyona sahip ya da üniversite öğrencisi olup öğretmenlik tecrübesine sahip öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Üstelik bazı öğretmenlerimiz dersi İngilizce verecek bir dil becerine de sahiptir. Bu sayede temel terminolojinin İngilizce’sini de öğrenebilirsiniz, ileride yurt dışında okumak gibi bir hedefiniz varsa size güzel bir alan temeli sağlar.

 

Hemen şu an sitemizi ziyaret edip size en yakın öğretmenlerin profillerini inceleyebilirsiniz. Bu konuda çok şanslısınız! Çünkü öğretmenlerimizin profilinde eğitimi, ders işleme yöntemi, ders verdiği alanlar, ders verme şekli, hitap ettiği seviye ve bir ders saati ücreti gibi bilgiler bulunmaktadır. Bu sayede, öncesinde belirlediğiniz bazı kriterler varsa öğretmenlerimizin profilinden ulaştığınız bilgilerle en doğru kararı verebilirsiniz.

 

Ayrıca, öğretmenlerimizin birçoğu ilk dersi ücretsiz olarak vermektedirler. Biz sizin ilk denemenizde en doğru öğretmeni bulacağınıza inansak da ilk dersin ücretsiz olması sizin için büyük bir avantajdır. Üstelik öğretmen sayısının fazla olması da fiyat çeşitliliğine yol açar ve bu da bütçenize göre en uygun fiyatta ders veren öğretmenle çalışma şansınızı artırabilir.  Seviyeniz her ne olursa olsun her seviyeye hitap edecek öğretmenlerimizle kendiniz ya da çocuğunuz için size en kaliteli hizmeti vermeye hazırız. Unutmayın, fen bilimleri hayatımızın her anında karşımıza çıkacaktır ve iyi bir öğretmenin temeli inşa etmesi ya da hâkim olduğu alanda kişiyi daha da uzmanlaştırması epey yararlı olacaktır.

Ne öğrenmek istersiniz?