Mükemmel
yorum Trustpilot'ta

En iyi mimari özel ders öğretmenleri

Daha fazla öğretmen gör

5 /5

Ortalama 5 değerlendirmeli ve en az 144 yorumlu star öğretmenlerimiz.

200 ₺/saat

En iyi ücretler: İlk dersini ücretsiz veren öğretmen oranımız %98 ve saatlik ortalama ₺200

5 saat

Şimşek gibi hızlı öğretmenlerimiz genellikle 5 saat içinde cevap verir.

Öğrenmek hiç bu kadar
kolay olmadı

2. dersleri derslerinizi planlayın

İhtiyaçlarınızı ve müsait zamanlarınızı belirlemek için Mimari öğretmeninizle iletişim kurun. Derslerinizi planlayın ve mesaj kutunuzdan güvenli bir şekilde ödeyin

3. Mimari alanında yeni deneyimler edinin

İnanılmaz Öğrenci Pass size 1 yıl boyunca öğretmenlere, eğitmenlere, atölyelere sınırsız erişim sağlar. Mükemmel insanlarla yeni hobiler keşfetmek için 1 yıl.

Sıklıkla sorulan sorular:

💰Mimari dersi fiyatı saatlik ortalama ne kadar?

Mimari dersi fiyatı saatlik ortalama 200 TL.

Bu ücret birçok kritere göre değişmektedir: 

  • mimari öğretmeninin deneyimi
  • ders mekanı (online veya evde) ve konumunuz
  • derslerin süresi ve sıklığı

Öğretmenlerin %97'si tüm öğrencilere ilk derslerini ücretsiz veriyor.

Yakınlarınızdaki öğretmenlerin ücretlerini öğrenin.

💡 Neden Mimari dersleri almalıyım?

Özel ders hocası ile Mimari dersleri alarak kendinizi daha hızlı geliştirebilirsiniz. 

Öğretmeninizi seçip derslerinizi evde veya uzaktan işleyebilirsiniz! 

Derslerinizi planlamak için güvenle birbirinizle iletişime geçin. 

Milyonlarca mükemmel öğretmen arasından size en uygununu arama motorumuzla bulabilirsiniz.

1 tıkla aramanızı gerçekleştirin.

💻 Mimari online dersleri almak mümkün mü?

Mimari öğretmenlerinin çoğu 

online dersleri veriyor.

Online Mimari dersi verenlerin ilanlarını görmek için arama motorumuzdan "webcam" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

🎓Mimari dersi vermek için kaç öğretmen müsait?

475 mimari öğretmeni mimari dersi vermeye hazır.

Profillerini inceleyip ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

475 ilandan istediğiniz öğretmeni bulun.

✒️ Mimari öğretmenlerimize yorumlar nasıl?

With the number of notes 144, students gave teachers an average of 5 out of 5.

Bu görüşler, şehrindeki öğrencilerinin ile platformumuzdaki deneyimlerinden  geliyor ve öğretmenlerin ciddiyetini kanıtlar niteliktedir. Topluluk tarafından onaylandıkları için daha da değerlidirler ve öğrencilerinden olumlu geri bildirimler alan öğretmenlerin kalitesini vurgularlar.

If you have any problems with your lessons, our customer services are at your service to find the fastest solution (every weekday by phone or e-mail).

You can review students' comments for teachers in each field  .

Mimari öğrenmek mi istiyorsunuz?

En iyi Mimari öğretmenlerimiz sizin için hazır!

Daha fazla öğretmen gör Başlayın

dersiniz için temel bilgiler dersleri

✅ Ortalama fiyat :₺200/saat
✅ Cevap süresi :5saat
✅ Müsait öğretmenler :475
✅ Ders şekli :Yüz yüze veya online

Mimarlık derslerinde desteğe ihtiyacınız varsa mimarlık çizim dersleri gibi özel dersler almanız size çok şey kazandıracaktır

Mimarlık bölümü günümüzde sayısal öğrencileri arasında popülerliği artmış bir bölümdür. Sadece sayısal bilgileri değil aynı zamanda öğrencilerin sanatsal yönünü de ortaya çıkardığı için, pek çok öğrenciye ilgi çekici gelmektedir. Mimarlık eğitimi almak isteyen öğrenciler genellikle sadece matematik ve fen bilimleri gibi oldukça sayısal bilgi yoğunluklu bir eğitim yerine biraz sanat ve tasarım içeren bölümleri seven öğrencilerdir. Türkiye’de mimarlık eğitimi almak üniversitelerde dört yıllık bölümlerde mümkündür. Dört yıllık lisans eğitimi boyunca öğrenciler mimarlık hakkında derinlemesine bilgi sahibi olurken aynı zamanda kendilerine üniversite sonrası iş hayatına da hazırlarlar.

 

Mimarlık bölümleri genellikle yüksek puana sahip oldukça revaçta olan bölümlerdir. Buna paralel olarak mimarlık bölümlerinde oldukça yoğun bir ders programı bulunur ve öğrenciler bazen bu ders programını takip etmekte zorlanabilirler. Öğrencilerin zorlansalar dahi derslere geçip mezun olmaları gerekmektedir. Mimar ünvanına sahip olabilmek için öğrencilerin başarıyla dersleri geçmeleri ve diplomalarını almaları gerek. 

 

Mimarlık Dersleri Nasıl Geçilir?

Mimarlık dersleri mühendislik dersleri kadar matematik ve fizik dalı olmasa da en az onlar kadar yoğun ve kafa karıştırıcı olabilir. Mimarlık bölümlerinde dersler çoğunlukla vize ve finaller geçilerek geçilir. Mimarlık dersleri çok farklı alanlardan etkilendiği için ve çok farklı alanlarla etkileşime girdikleri için oldukça çeşitlidir. Mimarlık dersleri bu yüzden her ne kadar sayısal alanla ders alan bir bölüm olsa da aslında öğrencilerin sanatsal yönünün de gelişmiş olması gerekmektedir. 

 

Mimarlık dersleri hemen hemen tüm üniversitelerdeki mimarlık bölümlerinde aynıdır. Bunun nedeni YÖK tarafından belirlenen mimarlık Lisans programı altında alınması gereken bazı zorunlu derslerin bulunmasıdır. Aynı zamanda mimarlık bölümü ülkemizin Bologna sürecine girmesi ile belirli bir kredi ve ders içeriğine sahip olmasını gerektirmektedir. Bu yüzden öğrencilerin aldıkları dersler benzeri olduğu için yaşayacakları problemlerde çok benzer olabilecektir. Mimarlık derslerinde öğrenciler genellikle iki gruba ayrılır diyebiliriz: Tasarım derslerinde zorlanan bir grup ve sayısal derslerde zorlanan bir diğer grup.

 

Bazı öğrenciler tasarım derslerinde daha başarılı olup yaptıkları çizimler özellikle dikkat çekerken, diğer öğrenciler ise hesaplama ve mimarinin mühendislik tarafında daha iyi olabilirler. Bu durum derslerinde alınacak başarıya doğrudan yansıyacaktır.

 

Mimarlık dersleri genel olarak nelerdir diye soracak olanlar için sizlere kısa listemizde özet halinde bazı zorunlu mimarlık derslerini listeledik:

  • Temel Tasarım
  • Mimari Anlatım
  • Yapı Elemanları
  • Mimariye Giriş
  • Mimarlıkta Bilgisayar Uygulamaları
  • Strüktür Analizi
  • Yapı ve Yapım Yöntemleri
  • Mimarlık Tarihi
  • Mimari Proje
  • Modern Mimarlık Tarihi
  • Mimarı Koruma
  • Uygulama Projesi
  • Fiziksel Çevre Denetimi
  • Kentsel Tasarım İlkeleri
  • Türk Mimarlık Tarihi
  • Yapı Tesisatı
  • Kents Tasarım Stüdyosu
  • Yapı Hukuku
  • Yapı Yönetimi ve Maliyeti
  • Yapı Malzemeleri
  • Mimarlıkta Eskiz
  • Resimde Yeni Perspektifler
  • Bilgisayar Destekli Tasarım
  • Görsel İletişim Tasarımı
  • Bilim ve Tasarım
  • Fotoğrafçılık
  • Kabuk Mimari ve Geometri
  • Mimaride Detay
  • Mimarlıkta Görsel İletişim

Öğrenciler mimarlık derslerini alırken zorluk çekebilmektedir. Bu kötü durumlarda öğrencilerin en çok tercih ettiği yöntem genellikle özel ders almak olur. Mimarlık özel dersleri, öğrencilerin ihtiyaçlarına en uygun eğitimi almalarına olanak sağlar ve böylece derslerinde başarı oranlarını artırmalarına yardımcı olur.

 

Mimarlık bölümünde sadece sınavlar değil aynı zamanda ödevler de büyük yer tutmaktadır. Tasarım ve çizimin yoğun olduğu mimarlık bölümlerinde öğrenciler her dönem proje alıp proje üzerinde çalışarak not alabilirler. Hatta bazı derslerin sınavı vize ve finaller yerine bu proje ödevleri ile geçirmektedir. Tıpkı vize ve finallerde olduğu gibi bu ödevlerde de alınacak not öğrencilerin dersleri geçmesi için ön koşul olarak sunulabilecektir.

 

Öğrencilerin bu ödevlerinde de başarılı olabilmesi için konuları çok iyi anlamış olmaları ve derslerinde eksikleri olmamaları gerekir. Hocalarının isteklerinden ve kriterlerinden haberdar olan mimarlık öğrencileri, proje ödevlerini en iyi şekilde yapabilecek kapasitede olacaklardır. Proje ödevlerinden zorlanarak mimarlık öğrencilere mimarlık özel ders hocaları ile ödevlerine hazırlık yapabilirler. Deneyimleriniz ve alanlarında uzman özel mimarlık hocaları sayesinde mimarlık öğrencileri, anlamadıkları ve zorlandıkları konularda hocalarına danış yap ödevlerini dört dörtlük olmasını sağlayabilirler. Bu şekilde mimarlık öğrencileri dersleri geçme şansını elde etmiş olur.

 

Mimarlık Bölümleri Neler?

Mimarlık pek çok şehirde bulunabilen oldukça revaçta bir bölümdür. Ülkemizde büyüyen inşaat sektörü ve artan yeni bina yapımı, aynı zamanda oldukça tarihi bina zenginliklerine sahip bir ülke olan ülkemizde, mimar ihtiyacı da buna paralel olarak artış göstermiştir. Mimarlara duyulan ihtiyacın artmasıyla da bölümler yeni açılan üniversitelerde de yaygınlık göstermiştir.

 

Mimarlık ihtiyacını karşılamak için hem devlet hem özel hem de vakıf üniversitelerinde mimarlık bölümü okunabilir hale gelmiştir. Ülkemizin tüm bölgelerinde mimarlık okumak mümkündür.

 

Mimarlık bölümleri daha çok İstanbul ve Ankara’da bulunan köklü ve yüksek puanla öğrenci alan üniversitelerde öğrencilerin hayallerini süsler. Sayısal puanlarıyla dereceye girmiş öğrenciler ülkemizdeki önde gelen üniversitelerde mimarlık eğitimi alabilirler. Sadece dereceye giren öğrenciler değil, diğer şehirlerde veya özel veya vakıf üniversitelerinde mimarlık okumak isteyen öğrenciler de iyi bir puana sahip olmalıdır. Mimarlık bölümü, sayısal öğrencilerinin yoğun bir şekilde tercih ettiği bölümdür.

 

Mimarlık mezunları aynı zamanda iyi bir gelir seviyesine de sahiplerdir. Mimarlık bölümü okuyan öğrenciler mezun olduklarında girecekleri işlerde iyi bir maaşla işe başlayabilir ve zamanla deneyim kazandıkça kıdemli pozisyonlara gelerek iyi bir maaş elde edebilirler.

 

Mimarlık okuyanlar hem devlette hem de özel sektörde çalışabilirler. Devlet kadrolarında mimar olarak memurluk yapmak mümkündür.

 

Bunun yanında, mimarlar çeşitli inşaat şirketlerinde de çalışma olacağına sahiptir. Aynı zamanda mimarlık büroları da, mimarlık hizmeti vermek isteyen mezunların çalışabileceği yerler arasındadır. Elbette mimarlık mezunları kendi işyerlerini de açıp mimarlık bürolarında müşterilerine hizmet verebilme olanağına da sahiplerdir.

 

Yine de, Türkiye’de yer alan mimarlık bölümlerinde öğrenciler 4 yıllık bir eğitim alırken öğrenciler mimarlık tarihi hakkında da bilgi edinirler. Ülkemizin önemli mimarları arasında yer alan Mimar Sinan ve Osmanlı dönemi mimarisi gibi mimari dönemler de bulunur. Bunun yanında öğrenciler seçmeli derslerle çok farklı mimari dönemler ve mimarlık kültürleri hakkında da bilgi edinebilirler.

 

Mimarlık bölümleri Türkiye’de hangi üniversitelerde okunabilir diye soracak olanlara aydınlatıcı olması için listemizi hazırladık:

  • Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü
  • İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Trakya Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Dokuz Eylül Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Yakın Doğu Üniversitesi mimarlık bölümü
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Maltepe Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Doğu Akdeniz Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Bahçeşehir Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü
  • İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi mimarlık bölümü
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Yüzüncü Yıl Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Mardin Artuklu Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Dicle Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Bozok Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Karabük Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Doğuş Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Avrasya Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Özyeğin Üniversitesi mimarlık bölümü
  • TED Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Bahçeşehir Üniversitesi mimarlık bölümü
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Yeditepe Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Kadir Has Üniversitesi mimarlık bölümü
  • Mef Üniversitesi mimarlık bölümü

 

Türkiye’de Özel Mimarlık Derslerini Superprof’taki Alanında Uzman Hocalardan Alın

Mimarlık alanı çok geniş kapsamlı bölümdür. Mimarlık bölümünde okuyan veya okumak isteyen kişiler yoğun dersler alırlar. Mimarlık alanında ince hesaplar, teknik çizimler ve çok fazla hesaplama gerektiren bir bölümdür. Superprof Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde hizmet verir. Superprof Türkiye’nin lider online ders sitedir. Superprof Türkiye’deki tüm mimarlık hocaları kendi alanların uzman ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş başarılı kişilerdir. Superprof Türkiye’de bulunan tüm hocalar tüm seviyelere göre ders verebilirler. Mimarlık bölümü fakültesinde okuya öğrenciler alacakları yoğun dersler zorlayıcı olabilir. Ezber yeteneklerinin yüksek olması gerekmektedir. Fakat bazı öğrenciler dersleri daha geç kavrarlar. Dersler belirli bir müfredata göre işlendiği için her derse belli bir konu sığdırılması gerekir. Bu yüzden hocalar dersleri belli bir hızda işlemek zorundadırlar. Dersleri anlamakta güçlük çeken ve anlamadıkları konuları hocalarına sormaya çekinen öğrenciler o dersten sınıfta kalabilir ve sene sonunda alttan ders almak zorunda kalıp diploma notları düşer. Bu sebepten dolayı özel bir mimarlık hocasına ihtiyaç duyarlar.

 

Üniversite eğitim hayatınızın son aşaması ve tüm hayatınızın yönünü belirleyeceği için en iyi şekilde bitirmeniz gerekir. Notlarınızı yüksek tutmak ve bölümünüzü başarıyla bitirmek için Superprof Türkiye’de mimarlık özel ders öğretmenlerine başvurabilirsiniz. Hocalar soracağınız her soruya anında cevap verebilirler.

 

Türkiye’nin hangi şehrinde olursanız olun kendi seviyenize uygun bir mimarlık hocası bulmak mümkün olacaktır. Superprof Türkiye’de özel mimarlık hocası bulmak birkaç tıklama ötenizde. Tek yapmanız gereken Superprof ana sayfasına girip arama motoruna mimarlık yazıp aratmak. Arama sonucunda karşınıza Türkiye’deki tüm mimarlık hocalarının ilanları çıkar. Bu ilanları dilediğiniz gibi inceleyebilirsiniz. Mimarlık alanında ders veren hocalar ilanlarında kendileri ilgili bilgilere verir. Bu bilgilerde hocaların okudukları okullar, okulları ne dereceyle bitirdikleri, doktora veya master nerede yaptıkları, mimarlık alanındaki uzmanlık alanları, ders verebilecekleri seviye, dersleri nerede ve ne şekilde verebilecekleri, dersleri online verip veremedikleri, dersleri grup olarak veriyorlar mı gibi bir çok bilgiyi edinebilirsiniz. Bununda ötesinde hocaların ilanlarında daha önceden ders verdikleri öğrencilerin yorumları bulunur. Bu yorumları dilediğiniz gibi okuyarak hocaların verdikleri dersler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Superprof Türkiye’de bulunan mimarlık hocaları dersleri dilerseniz online olarak da verebilir. Bu nedenle seçeceğiniz özel mimarlık hocasının yaşadığınız şehirde bulunmasına gerek yok. İnternet bağlantınızın, kamera ve mikrofonunuzun olduğu her yerde online dersler alabilirsiniz. Online dersler alarak yolda geçecek zamandan ve yol masrafından tasarruf ederek, derslere daha çok bütçe ve zaman ayırabilirsiniz.

 

Superprof’un bir diğer güzel yanı ise hocaların %97’sinin ilk derslerini ücretsiz veriyor olmasıdır. Seçeceğiniz hocaya tereddütsüz ders talebi gönderip ilk dersinizi alabilirsiniz. Alacağınız ilk ücretsiz derste genellikle hoca ile iletişim kurarak birbirinizi tanırsınız. Almak istediğiniz ders seviyesini, geri kaldığınız konuları anlatabilirsiniz. Hocalara dilediğiniz tüm soruları sorabilir ve anında bir cevap alabilirsiniz. Hocalar sizin isteklerinize ve geri kaldığınızı düşündüğünüz konuları toparlayarak size özel bir ders programı oluşturur ve bu programa göre derslere devam edersiniz.

 

Superprof Türkiye’de bulunan muhasebe hocalarının saatlik ortalama ders fiyatı 86 TL olup bu fiyatın çok daha altında da özel mimarlık hocası bulabilirsiniz. Hocalar kendi ders fiyatlarını kendileri belirlediklerinden çok fazla fiyat seçeneği bulunur. Bu da her bütçeye göre bir özel mimarlık hocası bulabileceğiniz anlamına gelir. Hocalar ders fiyatlarını belirlerken okudukları okul derecesini, verecekleri ders seviyesini, verecekleri dersin haftada kaç saat ve kaç gün vereceklerine, dersleri online mi yüz yüze mi verecekleri gibi bir çok kritere göre belirlerler.

 

Superprof Türkiye’de sizde özel mimarlık özel dersleri almaya başlayarak alanınızda yetkinlik kazanın.

Ne öğrenmek istersiniz?